Beeldschoon uit de ruimte. - De ultra toekomst in zicht.

Digitale televisie en radio via satelliet. - De eerste Ultra HD uitzending zijn al met succes uitgevoerd via Astra. - See more at: http://www.onastra.nl

 Er is via de Hispasat een ongecodeerd Ultra HD testkanaal te vinden en ook via de Astra 1, Astra 4 en Hotbird (Eutelsat) zijn er Ultra HD testkanalen.                    

    www.robe-satelliet.be      Al sinds 1973 is Robe antennedienst een gerenommeerd antennebedrijf en al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het installeren van satelliet antennes voor televisie en radio-ontvangst. Ultra HD word ook wel 4K wordt genoemd.

Ultra HD omvat eigenlijk twee hoge resoluties ; 4K en 8K. Momenteel spreken we nog alleen over 4K, een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. 8K is een nog hogere resolutie, maar daar zullen we nog minstens 5 jaar op moeten wachten.
Daarom spreken de meeste fabrikanten het liefst over Ultra HD of UHD.
HD HD (High definition) was slechts het begin. Met een resolutie van 3840 x 2160 pixels brengen Ultra HD TV’s een beeldkwaliteit met zich mee wat nog niet in de woonkamers aanwezig was. Zelfs op korte afstand is het beeld enorm levendig. U zult uw ogen niet geloven.
Het spreekt eigenlijk voor zich dat Ultra HD (4K) dus een nog scherpere weergave van beelden geeft, mits de content deze resolutie ondersteunt. 

Er is echter nog een belangrijk voordeel, vooral voor diegenen die graag 3D content bekijken. Displays die beschikken over een Ultra HD-resolutie zijn namelijk zeer geschikt voor de weergave van autostereoscopisch 3D, 3D-weergave zonder het gebruik van een 3D bril. Voor de weergave zonder een bril moeten namelijk meerdere beelden door de tv tegelijkertijd getoond kunnen worden waardoor niet de volledige resolutie door één beeld gebruikt kan worden. Autostereoscopisch 3D is dus niet in Ultra HD-resolutie maar maakt gebruik van deze resolutie om de beelden voor beide ogen en verschillende kijkhoeken te kunnen weergeven. Op dit moment zijn er echter nog geen bril-vrije 3D tv’s met 4K-resolutie aangekondigd. Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, lcd tv’s, plasma tv’s,

4K Ultra HD kenmerkt zeer door een zeer hoge resolutie van 3840 x 2160. Het voordeel van zo'n hoge resolutie is dat de pixeldichtheid toeneemt en daardoor het beeld dus scherper wordt. Dit scherpere beeld komt vooral tot zijn recht bij de tv's met een groter scherm. Vandaar dat de tv's die over 4K Ultra HD beschikken allemaal een groot beeldformaat hebben. Wil je optimaal van 4K Ultra HD kunnen genieten dan dient ook het aangeboden signaal wat je wilt weergeven op je tv deze 4K Ultra HD te ondersteunen. Het aanbod hierin is (nog) zeer beperkt maar de verwachting is dat met de komst van de 4K Ultra HD tv's dit ook zal toenemen.


SES en EBU zenden het WK uit in Ultra HD

Satellietkijkers zitten goed

20 juni 2014


We zegden het al eerder, satelliet heeft heel wat troeven in handen om Ultra HD te verdelen. SES en EBU zorgen er nu voor dat je het WK ook effectief in Ultra HD kan bekijken. - fwd - FWD MagazineGratis bhaalu kijken voor alle Mobile Viking klanten

Gratis bhaalu kijken voor alle Mobile Viking klanten

Mobile Vikings, de mobiel provider die met een ruim data-abonnement bekend werd, heeft wat te vieren. De kaap van 200.000 klanten is gerond en daarom geven ze nu aan elke klant een gratis bhaalu mobiel abonnment.

Kijk gratis, online naar uw favoriete zenders tot 7 dagen terug ( Actie tot 23/07/2014 )